8 kysymystä induktiosta, joihin sinun on hyvä tietää vastaus!

pánve na indukci

Induktiokeittolevyt ovat nykyaikaisia, nopeita ja taloudellisia. Nykyään induktiokeittäminen on laajalle levinnyt, mutta tähän lämmönlähteeseen liittyy kuitenkin monia kysymyksiä ja myyttejä. Vastataan yhdessä yleisimpiin induktiota koskeviin kysymyksiin ja selvitetään asia lopullisesti.

1. Miten induktio toimii?

Sähkömagneettinen induktio on hyvin mielenkiintoinen fysikaalinen ilmiö, joka löydettiin 1800-luvun alussa. 1900-luvun alussa yritettiin patentoida ensimmäiset induktioliedet, mutta tuloksetta. Induktioliesien massatuotanto alkoi vasta monia vuosia myöhemmin.

Toisin kuin muissa keittimissä, lämpö tuotetaan suoraan astian seinämään. Lasilevyssä on kela, jonka läpi kulkee vaihtovirta, joka synnyttää sähkömagneettisen kentän, jota myös levyn päällä oleva kattila häiritsee. Materiaalin resistanssin vuoksi tapahtuu energiahäviötä, joka tässä tapauksessa on toivottua, koska se ilmenee lämpönä.

2. Mitkä keittoastiat soveltuvat induktiokäyttöön?

Kun ostat induktiolieden, sinun ei välttämättä tarvitse heittää kaikkia astioita pois. Voit tarkistaa keittoastioiden sopivuuden helpolla kokeella. Tarvitset vain yksinkertaisen magneetin. Jos magneetti tarttuu keittoastiaan, se soveltuu induktiokeittoon.

Laadukkaat pannut induktiota varten

Parhaat induktiopannut asiakkaiden arvostelujen mukaan


3. Mitkä materiaalit ovat parhaita induktiokeittoon?
Teräs
ocelova panev na indukci
Teräs on erinomainen materiaali induktiokeittoon. Sitä voidaan lämmittää korkeisiin lämpötiloihin ja sen ominaisuudet paranevat tiheän käytön myötä. Pinnan hilseilyn vaaraa ei ole, ja öljypoltto antaa sille suojakerroksen.

Puhdasta terästä löytyy pääasiassapannutkoska on tärkeää pitää pannu kunnolla kuumana, erityisesti kun valmistetaan lihaa. Sinun ei tarvitse huolehtia teräspannuun sijoittamisesta, sillä jos sitä käsitellään oikein, lapsesi perivät sen.
Valurauta
litinove hrnce na indukci
Erittäin raskaat valurautaastiat ovat myös magneettisia, ja niillä voi valmistaa ruokaa induktioliedellä. Luonnonvalurauta on todellisia harrastajia varten. Pinnoittamattomalla luonnonvaluraudalla on loistavat ominaisuudet, mutta ne lunastetaan vaativammalla huollolla. Valurautaruukut ne eivät vain hajoa, jos vahingossa pudotat padan, pilaat todennäköisemmin lattian kuin padan.

Mikään ei ole tyylikkäämpää muhennoksille ja hitaasti paistetuille aterioille kuin raskas valurautapata. Kuvittele kolea talvi-ilta, kun viet valurautapadan hitaasti haudutettua lammasta liedeltä suoraan pöytään. Jo pelkkä ajatus lämmittää sydäntämme.
Ruostumaton teräs
nerezove hrnce
Ruostumaton teräs itsessään ei ole magneettinen, muttalaatukattilat on usein sandwich-pohja, joka kätkee sisäänsä jonkin ferromagneettisen metallin. Tarkista tämä tieto kuitenkin aina kyseisestä tuotteesta. Sandwich-pohja on loistava, koska sen ansiosta voimme hyödyntää ruostumattoman teräksen erinomaisia ominaisuuksia induktiokeittämisessä. Ruostumaton teräs on halpaa, kevyttä ja helppokäyttöistä. Se on myös ehdottoman turvallinen ja helppo huoltaa.

Kaikki meidänRuostumattomasta teräksestä valmistetut kattilat on suunniteltu induktioliedellä kypsentämiseen. Voit valita useiden eri merkkien ja mallien kattiloista. Älä pelkää investoida täydelliseen ruostumattomasta teräksestä valmistettuun sarjaan, sillä se on todella monipuolinen ja suosittu materiaali.
Muut materiaalit
medene hrnce
Induktiokeittämiseen voidaan käyttää myös muita ei-magneettisia materiaaleja. Ruostumattoman teräksen tapaan pohjaan on lisättävä jonkin verran ferromagneettista metallia. Tässä yhteydessä on mainittava erityisesti kupariset keittoastiat, joita kaikki ammattikokit rakastavat sen nopean reagoinnin vuoksi lämpötilan muutoksiin, sillä mikään muu metalli ei reagoi yhtä nopeasti kuin kupari.

Investointi kuparisiin keittoastioihin on hieman suurempi, mutta et tule pettymään. Kupariruukut ovat useimmissa tapauksissa käsintehtyjä, ja jokainen kappale on ainutlaatuinen taideteos. Kuparitavaroita ei laiteta kaappiin, vaan niiden omistajat esittelevät niitä ylpeänä lieden yläpuolella.

Parhaat induktiopannut asiakasarvostelujemme mukaan

Vinkkimme
Lue myös
->
panve na indukci
Miten valita paras pannu induktiolle
Tiesitkö, että induktiokeittäminen on erittäin tehokasta, koska energia siirtyy suoraan pannuun menettämättä lämpöä ympäristöön? Autamme sinua navigoimaan induktiopannujen laajassa valikoimassa ja valitsemaan parhaan pannun.
indukcni vareni
4. Voiko keittoastiaa käyttää muilla lämmönlähteillä?

Kyllä. Keittoastioita voidaan käyttää sekä kaasu- että sähköliedellä. Jos siinä ei ole muovikorvia, sitä voi jopa paistaa uunissa.

5. Voiko induktiokeittoastia menettää toimintakykynsä?

Tämä on yksi laajalle levinneistä myyteistä, mutta se on täysin väärin. Ferromagnetismi ei ole väliaikainen supervoima, vaan se on metallin pysyvä ominaisuus, jota ei voi tuhota millään tavanomaisella keinolla. Jos et voi laittaa ruokaa, vika on induktioliedessä.

6. Vaikuttaako kattilan muoto ruoanlaittoon?

Yllättäen kyllä. Induktiolevy on sileä, jopa ilman karheuksia. Samaa vaaditaan induktiokeittoastioilta. Karkeat ja epätasaiset kattilapinnat eivät pärjää induktioliedellä. Sama pätee kuperan muotoisiin pohjiin, jotka ovat induktiossa käyttökelvottomia.

cooking induction
7. Onko induktiokeittäminen turvallista?

Kyllä. Ruoanvalmistus induktioliedellä on täysin turvallista. Jos laitat kätesi liedelle sen ollessa päällä, et polta itseäsi. Tämä ei tietenkään päde, jos kattila on ollut kuumana keittotasolla hetki sitten. Kaasuun verrattuna kotonasi ei ole avotulta, ja on yli-inhimillinen tehtävä sytyttää esimerkiksi kattilankansi tuleen, kun et ole tarkkaavainen.

Ei ole syytä olla huolissaan siitä, että induktiokeittäminen vapauttaa vaarallista säteilyä tai aaltoja, kuten jotkut vastustajat väittävät. Ruoanlaitto ei myöskään vapauta mitään kemikaaleja, ja induktio on todella turvallinen lämmönlähde.

8. Voinko valmistaa kaikki ainekset induktiolla?

Itse asiassa emme ymmärrä, kuka keksi, että joitakin ruokia ei voi valmistaa induktioliedellä. Tämä myytti on täyttä hölynpölyä. Induktioliedellä voi valmistaa kaikenlaisia aineksia. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että pannu ei kuumene tarpeeksi ja pihvi ei kypsenny hyvin. Induktiokeittimellä voit valmistaa kaikkea.

Laadun induktioruukut

indukcní hrnce

Lopullinen neuvo

Jos sinulla oli epäilyksiä induktiokeittotasolla kokkaamisesta, toivomme, ettei sinulla ole niitä enää tämän artikkelin lukemisen jälkeen. Induktio on turvallista, ja jos olet remontoimassa keittiötäsi, älä pelkää, vaan valitse se ehdottomasti. Et tule katumaan sitä.